Direktlänk till inlägg 6 oktober 2015

Stor

Av Jenny - 6 oktober 2015 05:45

Ja kalla det vad ni vill, stor, fet , kraftig ,tjock,  kraftig benstomme, gigantisk mm

Ja det finns nog en hel del benämningar för oss "stora"

Men jag säger som det är Idag är jag fet, jag har för länge sedan passerat stor & tjock, nu är jag bara rent utsagt FET!

Jag skulle adrig säga det om ngn annan, för det är oartigt och fel och jag lär även mina barn att inte säga det till eller om ngn annan.

Jag lär även mina barn att inte döma ngn efter deras yttre!

Men jag kallar mig själv fet för det är ju just det jag är.                                

                                                  

                                                  

                



Jag har ju inte alltid sett ut så här, jag har oxå en gång i tiden varit smal.

Skylla på graviditeter har jag oxå gjort, men det är ändå ingen ursäkt. Men visst så lade jag på mig en del där, mest vart nog efter dottern, men jag lade inte på mig så här mkt och det finn egentligen som sagt ingen ursäkt , iaf inte för min del.

Men jag är nu äldre och vet vad som krävs för att komma till den insikten.


Det är ju bara jag som kan göra ngt åt saken, ingen annan kan göra det åt mig, så vill jag tappa i vikt så måste det vara jag som tar mig själv i kragen och gör ngt åt situationen!!


Men även om jag kallar mig själv för fet ger det dig rätten att dömma mig? Ger det dig rätten att se ner på mig, se på mig som en mindre värd människa??

NEJ, det ger dig inte rätten, för du är inte mer värd bara för att du är smal & vältränad.

Du kan aldrig veta vad som har hänt i mitt liv för att jag ska ha kommit hit, du vet inte om jag äter ngn medicin eller om jag lider av ngt annat som gör att jag har lagt på mig så här mkt vikt.


Hur kan det komma sig att det har blivit så snevridet i världen?

Vi ska lära våra barn att vara snälla mot varandra, att de inte ska retas eller kalla varandra för fula namn..

Men vi vuxna då? Gäller det inte oss med?


                                                  

      

Ursäkter kan vi alla komma med, men vill vi verkligen se på det med ärlighet? Näe

Det finns idag säkert över 1000 sätt att minska i vikt på, banta. Men jag sticker ut hakan och säger mkt motion, träning och en bra kost, det är det som gäller för att gå ner i vikt och sedan bibehålla den!

Att " jojo banta" eller svälta sig eller to.m leva på bara kaffe, det är inte ett sätt som din kropp mår bra av men visst kommer du att gå ner, men kommer du att bibehålla vikten den dagen du börjar att "äta" igen?

Nej!!


Så när ska jag ta mig i kragen och göra ngt åt min fetma?

Ja ni om jag det själv visste, jag behöver för det första få ordning på insidan av kroppen efter operationen, visst det har gått snart 6 månader men det är fortfarande skaer som inte är som det ska vara....

Sen då?

Ja sen är det de där med motivation... Den finns, men inte till den graden att jag tar tag i det!

Men för att allt ska falla på plats så måste man må bra , må bra psykiskt , vilket jag i skrivandets stund inte gör.

Men det är ngt som jag jobbar på!


Så tänk på hur ni ser på andra, hur eran egen människo bild är, jag har min, hur ser din ut?

Döm inte en person pga utseende eller vikt!

För hur vi än vrider och vänder på det så blöder vi alla rött...



                                                  

                           





 
 
Sara

Sara

6 oktober 2015 19:41

Världen har blivit helt sjukt snedvriden. Och denna hets att vara smal och ännu mera smal tycker jag är hemsk!! Tänker på alla ungdomar som tror att dom inte är något värda om dom har kurvor och det gör mig riktigt ledsen!
Skrev också ett inlägg i bloggen om det men det handlade om ett uttalande av en viss person som hetsar alla att vara noll zero. Det är retar upp mig, inte för mig själv för jag kommit så pass långt att jag vet hur jag vill se ut och hur jag vill leva men just dessa sårbara tjejer som faktiskt tar åt sig!!

Man ska aldrig döma andra människor, man vet inte orsaker och bakgrund till varför dom kanske beter sig som dom gör eller varför dom ser ut som dom gör. Tyvärr dömer man ju, även jag gör det men brukar komma på det och försöka tänka om!

http://hundkattfamiljen.bloggplatsen.se

Jenny

9 oktober 2015 13:41

Ja den har blivit väldigt "skruvad"..
Man ska aldrig döma andra för man vet ju inte vad de har gått igenom eller hur de mår. Men det är tyvärr många inom släkt och vänner som gärna påpekar om vad och varför, men de har egentligen ingen insyn...
Vi som vuxen och med kanske lite " skin på näsan" klarar ju av att stå emot men det gör ju inte de yngre =(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 25 mars 2023 17:39

              Under detta mäktiga tifo stod vi när MFF möte Hammarby i Cup finalen 2022 på Tele 2 Arena. Det blev varmt kan bara tilläggas.       Mäktigt Skåne tifo!           ...

Av Jenny - 23 januari 2023 19:18

Innebar för min del utökade arbetsuppgifter. Jag som inte flugit allt för många gånger i mitt liv fick en hel del resande under bältet i slutet av 2022.   Kiruna*3 Lycksele*2 Kalix*1   Jag har stötat och varit med och byggt upp 2 nya bu...

Av Jenny - 12 januari 2023 19:00

I måndags kom de glada nyheterna -Dottern blir uppflyttad till Dam Juniorerna (F19) , tjejen som går all in när det kommer till att spela och att titta på sporten, hon som aldrig säger nej till en xtra träning eller en xtra match, hon som alltid stä...

Av Jenny - 27 februari 2022 17:33

beslut är oftast just det, tuffa! Men så också de som är rätt just där och då. Jag har nu i några år velat fram och tillbaks om huruvida vi ska skaffa en hund till eller om jag ska låta hunderiet rinna ut i sanden.   Jag älskar att ha hund och ...

Av Jenny - 25 februari 2022 17:15

Ja det är vad dottern fyller idag... Jag menar 15 år.... Satan vad tiden går fort! Men jag älskar verkligen att se båda mina barn växa och utvecklas, se dem ta steg för steg i sin utveckling och sin självinsikt.   Grattis älskade unge!     ...

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Presentation


Hej och välkommen!
Här bloggas det om allt mellan punkt & komma.
Uppehåll & aktiv, ja det varierar. Ibland faller lusten in för att inästa stund hindrs av tidsbrist. Men med tålamod och fantasi så kommer det att bloggas på.

Arkiv

Senaste inläggen

Tidigare år

Fråga mig

0 besvarade frågor

Allmänt


Ovido - Quiz & Flashcards